Γυμναστική

Μια φορά την εβδομάδα, τα παιδιά της Αγάπης, από την ηλικία των 2 ετών, έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της γυμναστικής, το οποίο πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου μας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό με ειδικό αθλητικό εξοπλισμό για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία επίδοσης των παιδιών μέσα από μια ατομική καρτέλα προόδου. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις παρακάτω δραστηριότητες: παιδαγωγική γυμναστική, μίνι τένις, μίνι ποδόσφαιρο, μίνι μπάσκετ, μίνι βόλευ, στίβος, ενόργανη γυμναστική, μουσικοκινητική αγωγή, ρυθμική γυμναστική, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς.
Στο τέλος της σχολικής περιόδου πραγματοποιούνται αθλητικές επιδείξεις με απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων στα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κολυμβητήριο

Μία φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται μάθημα κολύμβησης σε κολυμβητήριο της περιοχής. Τα παιδιά μεταφέρονται στο κολυμβητήριο με τα σχολικά του σταθμού μας και οι δασκάλες που τα συνοδεύουν φροντίζουν μετά το τέλος της προπόνησης για την περιποίησή τους. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος τα παιδιά επιστρέφουν στο σταθμό για να συνεχίσουν κανονικά το πρόγραμμα τους.

Μουσικοκινητική

Η μουσικοκινητική αγωγή βοηθά τα παιδιά να βιώσουν τους νόμους της μουσικής μέσα από το σώμα και την κίνησή τους.
Οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες στοχεύουν στην ανάπτυξη της αίσθησης του χώρου και του χρόνου, στη γνώση του σώματος και στην ανάπτυξη της ρυθμικής αντίληψης και μουσικής μνήμης. Έτσι, τα παιδιά μέσα από μια διασκεδαστική και δημιουργική διαδικασία καταφέρνουν να μάθουν και να εκφραστούν, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν τα μουσικά μέσα.

Ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που δημιουργεί τις συνθήκες μάθησης έτσι ώστε τα παιδιά σταδιακά να έρθουν σε επαφή με τις βασικές έννοιες του STEM (Φυσικές επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και να μάθουν τη γλώσσα του προγραμματισμού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικές έννοιες της πληροφορικής στις οποίες τα παιδία χρησιμοποιούν εκπαιδευτικά παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, μέσα από την εργασία σε ομάδες τα παιδιά καλλιεργούν δεξιότητες όπως την ομαδικότητα, τη συνεργατικότητα, τη λεπτή κινητικότητα, την οργάνωση και την αφαιρετική-συνδυαστική σκέψη.

Messy Play

Μέσα από την παρατήρηση των παιδιών σχεδιάζουμε αναπτυξιακά αισθητηριακά προγράμματα.
Σκοπός είναι να παρέχουμε δραστηριότητες που δημιουργούν στα παιδιά την ασφάλεια να πειραματιστούν και μέσα από τις αισθήσεις να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους.
Το αισθητηριακό παιχνίδι βοηθά τα παιδιά:
να γίνουν πιο ανεξάρτητα, καθώς είναι σε θέση να αποφασίσουν πως και με ποια υλικά θέλουν να παίξουν.
να αναπτύξουν την κίνηση, τον συντονισμό και τον έλεγχο τους, καθώς χρησιμοποιούν τα χέρια, τα πόδια και το σώμα τους.
να είναι δημιουργικά και να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.
να χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους. Βιώνοντας διαφορετικές αισθήσεις έχουν την ευκαιρία να ανταποκριθούν με διάφορους τρόπους στα πράγματα που βλέπουν, ακούν, μυρίζουν, δοκιμάζουν και αγγίζουν.

Κηπουρική

Η κηπουρική αποτελεί αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών καθώς τους δινει τη δυνατότητα να έχουν άμεση επαφή με το θαύμα της φύσης. Τόσο στις επισκέψεις μας στον Βοτανικό Κήπο, όσο και στην αυλή της "Αγάπης" πραγματοποιούμε την εφαρμογή της παιδαγωγικής του δάσους , όπου οι μαθητές φυτεύουν, σπέρνουν, ποτίζουν, και γενικά φροντίζουν τα φυτά ενώ με διαδραστικό τρόπο μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας αλλά και την κατανόηση του φυσικόυ περιβάλλοντος.
review-7
review-6
ειπαν για εμας 5
ειπαν για εμας 4
ειπαν για εμας 3
ειπαν για εμας 1
ειπαν για εμας 2